O nama

Urednički tim

Glavni i odgovorni urednik:

Goca, umanjenaGordana Radisavljević – Jočić, dugogodišnji novinar i urednik u štampanim medijima. Od 1991. objavila je brojne novinske tekstove (intervjue, reportaže, analitičke tekstove, kritike, putopise i druge novinarske žanrove) u domaćim dnevnim listovima, nedeljnicima i magazinima. Novinarsko iskustvo stekla je u dnevnom listu Politika (Beogradska hronika, Ženska strana, Politička rubrika). Bila je urednik televizijskih strana u dnevnim listovima Nacional i Balkan, glavni i odgovorni urednik magazina Venčanje, prvog srpskog magazina posvećenog kulturi venčanja, urednik rubrika u mesečniku ONA Magazin. Tekstove je objavljivala u magazinima Blic žena, Biznis magazin, Nada, Mama, Bazar, Premijera+, Danas i u mnogim drugim novinama i časopisima. Od 2014. saradnik je magazina Viva i Sensa.

Pisala je uglavnom o kulturi, politici, crkvi, modi i medijima. Intervjuisala je brojne poznate ličnosti iz kulturnog i javnog života Srbije. Radila je i kao modni kritičar i urednik. Član je NUNS-a. Majka je Stevanu, koji je njena najveća inspiracija.

 

Autor idejnog koncepta:

Maja Vukadinovicdr Maja Vukadinović je medijski kritičar i analitičar. Diplomirala je Filmsku i TV produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti, magistrirala u oblasti Studija medija na The New School u Njujorku i doktorirala na Fakultetu dramskih umetnosti (Studije medija). Autorka je knjige Zvezde supermarket kulture: medijska slava u potrošačkom društvu (Clio, 2013).

Docent je na Akademiji lepih umetnosti, gde predaje predmete iz oblasti medija i kulture. Urednica je edicije Multimedia izdavačke kuće Clio. Trinaest godina se profesionalno bavila novinarstvom, i bila prepoznatljiva kao autor analitičkih tekstova iz oblasti kulture i medija, TV kritika, feljtona i intervjua sa javnim ličnostima. Od 2013. do 2014. bila je je kolumnista Kulturnog dodatka lista Politika. Objavila je više od 3000 novinskih tekstova, najviše u dnevnom listu Politika, a potom i u Danasu, Glasu javnosti, Elle, magazinu Cord i mnogim drugim novinama i časopisima.

 

Saradnici:

Biljana Maksimović

Ljuba Đorđević

Gordana Jocić

Ana Simonović

Andrej Vlajković